Herhaalrecepten – Apotheek de Vaart – Amsterdam
Apotheek de Vaart Amsterdam
Header afbeelding
Herhaalrecepten

Herhaalrecepten

Altijd voldoende in huis?

Wanneer u chronische geneesmiddelen gebruikt, krijgt u voor een langere periode (meestal 3 maanden) medicatie mee. Soms wil het misgaan en grijpt u ernaast. Dan wordt het een lastige onderneming om uw medicatie op tijd in huis te halen.

Als u meerdere geneesmiddelen naast elkaar gebruikt kan het ook voorkomen dat u van het ene geneesmiddel meer voorraad heeft dan van het andere, zodat u meerdere keren per kwartaal uw herhaalmedicatie moet aanvragen.

De Herhaalservice is de oplossing om al deze ongemakkelijke situaties vóór te zijn!

Hoe werkt de herhaalservice?

De herhaalservice is een gratis dienst waarbij u voor (een deel van) uw medicatie geen herhaalrecept hoeft aan te vragen. De apotheek vraagt uw herhaalrecepten bij uw huisarts aan. Na goedkeuring van de huisarts wordt de medicatie voor u klaargezet en krijgt u een bericht wanneer het opgehaald kan worden of bezorgd gaat worden.

Voordelen van de herhaalservice

Gemak

Uw chronisch medicatie wordt voordat het opraakt aangevuld. U krijgt vanzelf bericht wanneer de medicatie voor u klaar staat in de apotheek.

Verhoging therapietrouw

Doordat de geneesmiddelen automatisch voor u worden klaargemaakt merkt u of u wellicht te weinig of te veel gebruikt. Het is erg belangrijk dat u uw geneesmiddelen op het juiste tijdstip in de juiste hoeveelheid gebruikt.

Geen extra kosten

Deze extra dienst beschouwen wij als een service naar u toe. Tevens is het ook ontlastend voor de huisartsenpraktijk. Omdat we hiermee de eventuele ongemakken zoals “niet aangekomen recepten” uitsluiten, is het zelfs tijd- en kostenbesparend voor u, voor de huisarts en voor de apotheek.

Herhaal service folder met aanmeldformulier